Turbolu Araçlar Nasıl Güçlendirilir

ABONE OL
Turbolu Araçlar Nasıl Güçlendirilir

Turbo, otomobilde çekiş gücünü artırmak için harika bir seçenektir. Ancak turbonuzu istenilen şekilde modifiye edemezseniz bu motorunuzda hüsran yaşamanıza neden olabilir.

Birçoğumuz turbolu arabaya sahip olduğumuzdan ya da olmak istediğimizden bahsederiz, ancak bazılarımız bu araçların daha hızlı olmasını tercih edebilir. Turbo motorların güçlendirilmesiyle ilgili tam bilgiler vermek bir yılımızı alabilir, fakat aşağıda bahsedeceğimiz öneriler turbo güçlendirmesinin temellerini oluşturur.

Ara Soğutucular

Turboya giren hava, girdiği zamanın üç katı ısınır. Hava ne kadar sıcaksa, yoğunluğu da o kadar azalır ve oksijen oranı düşer. Bu da daha az güç anlamına gelir. Sıcak havanın yan etkisi patlama olasılığını artırmasıdır. Motora giren havayı soğutmak için, bir radyatörle aynı şekilde çalışan, ancak içinden hava geçen ara soğutucuya ihtiyacınız vardır. Otomobillerin orijinallerinde bulunan ara soğutucular genelde verimsizdir, bu nedenle yükseltme iyi olur. Hava akışı ne kadar büyük ve fazla olursa o kadar iyidir.

Boost

Boost, motor gücünün anahtarıdır, ancak dikkat edilmezse yıkımının da anahtarıdır. Boost taktırdığınızda daha fazla güç elde edersiniz, çünkü motorunuza daha fazla hava girer. Uygun yakıtla birlikte kullanıldığında daha fazla güç ve tork demektir.

Turbolar

Turbolar salyangoz kabuğuna benzer. Ama istediğiniz hız desteğini veren şey de budur. Orijinalin dışında farklı bir turbo takmak araca güç verebilir. Sonradan monte edilebilecek bazı turbolar, aracınızda bulunanla aynı boyuttadır, fakat daha güçlüdür. Güçlü turbolar, daha büyük kompresör ve egzoz muhafazasına sahiptir.  Bu tip turbolarla çok fazla güç elde edersiniz.

Su Enjeksiyonu

Bazı arabalara ara soğutucu takmak imkansızdır.  Bu nedenle soğutmak için su enjeksiyonu kullanılır. Güçlendirme sırasında giriş borunuza ince bir su sisi enjekte edilir. Bu sayede buharlaşan su, basınçlı havadan gelen ısının yüklerini emerek sıcaklığı güvenli bir seviyeye indirir.Bu da aracınızın çekişini kuvvetlendirir.

Nitro

Nitro, motorda güç yükselticidir. Turbo motorda iki şekilde kullanılması gerekir.

  1. Nitro çok soğuktur, bu nedenle enjekte edildiğinde takviye basıncını, bir ara soğutucu ve su enjeksiyonunun yapabileceğinden çok daha fazla soğutur gücü, turbo olmayan bir motorda olduğundan çok daha fazla artırır.
  2. Yüksek devire kadar devreye girmeyen bir turbonuz varsa, düşük devirde nitro enjekte edilmesi gerekir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

02.02.2021

LPG ile Benzin Karşılaştırması

18.05.2021

B Sınıfı Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır

05.10.2021

Otomobil Merkezi Kilit Sistemi Nedir

10.08.2021

Otobüs Şoförü Ne Kadar Maaş Alır? 2022