Uzun Yolda Güvenli Sürüş İçin 5 İpucu

ABONE OL
Uzun Yolda Güvenli Sürüş İçin 5 İpucu

Uzun yolculukların en güzel yanı sevdiğiniz insanlarla bilmediğini yeni yerlere gitmektir. Örneğin kısa bir hafta sonu kaçamağı bile insanın içini rahatlatır. Pek çoğumuz gezmeyi severiz, ancak uzun yola çıkarken aracı siz kullanıyorsanız o zaman bu sevincinizin yarım kalmaması için güvenli sürüşe önem vermeniz gerekir. Bu makalemizde yola çıkmadan önce aklınızda bulundurmanız gereken bazı önemli noktaları anlatım istedik.

1.Hızınıza Bağlı Kalın

Yolculukların en sıkıntılı zamanı varışa az bir yolun kalmasıdır. Genelde sürücüler uzun yola çıktıklarında yol kısalmaya başladıkça bir an önce varabilmek için daha fazla gaza basmaya başlar. Doğal olarak ibrenin giderek artması tehlikenin de giderek artması demektir. Bunun için yola çıkarken belirlemiş olduğunuza sadık kalmalı ve yolculuğun sonuna kadar o hızı geçmemelisiniz. Yol tabelaları çok önemlidir. Eğer gittiğiniz yolda hız sınırı 120 km ise sizin bu km’yi asla geçmemeniz gerekir.

2.Şerit değiştirme

Sürüş manevraları içerisinde en çok kullanılan ve en tehlikeli olanlardan birisi olan şerit değiştirme, mutlaka kuralına göre yapılmalıdır. Önünüze herhangi bir engel çıkmadıkça şerit değiştirmemeniz çok önemlidir. Şerit değiştirirken ise mutlaka aynalarınızı ve karşıdan gelebilecek araçları kontrol etmeniz gerekir. Özellikle gece gerekmediği takdir de bulunduğunuz şeridi terk etmemelisiniz.

3-Takip mesafesini koruyun

Takip mesafesi ister şehir içi ister şehirdışı yolculuklarda olsun çok önemlidir. Önünüzdeki araçla aranızdaki mesafeyi korumak özellikle yüksek hızlarda hayatınızı kurtaracaktır. Öndeki aracın aniden fren yapması takip mesafenizi korumadığınız sürece kazaya sebebiyet verecektir.

4-Sollama

Otoyolda hızlı giderken yapacağınız ani sollama muhakeme yeteneğinizin ortadan kalkmasına neden olabilir. Bunun için önünüzdeki aracı sollamadan önce mutlaka gerekli olan hazırlıkları yapmalısınız. Unutmamanız gereken şey yoldakinin sadece siz olmadığı olmalıdır. Özellikle tek yönlü olan yollarda gerekmedikçe ve önünüzü görmedikçe sollama yapmamalısınız.

5-Uygun sinyal verme

Sinyaller öndeki ve arkadaki aracı uyarmak için önemlidir. Bunun için mutlaka doğru. Zamanda doğru yöndeki sinyallerinizi çalıştırmalısınız. Yola çıkmadan önce sinyallerinizin ve farlarınızın çalışıp çalışmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz. Tehlikeli virajlarda ve durmanız gereken durumlarda dörtlülerinizi yakarak arkadan gelenleri uyarmalısınız.

https://www.surucukurslari.com/

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

05.09.2022

İznik Sürücü Kursları – İznik Ehliyet Kursları

08.07.2021

Antalya Sürücü ve Ehliyet Kursu Fiyatları

30.03.2020

Sertifika Hakkında Merak Ettikleriniz

17.11.2020

Silecek Lastikleri Nasıl Değiştirilir