Yağ Soğutucu Arızası

ABONE OL
Yağ Soğutucu Arızası

Yeni nesil araçlar yüksek teknoloji ve geniş bir donanıma sahiptir, fakat çok ters zamanlarda bozulma gibi durumlarla karşı karşıya kalır. Bir otomobilde yaşanabilecek pek çok arıza vardır ve bunlardan bir tanesi de suya yağ veya yağa su karışmasıdır.

Aracınızın benzinli ya da dizel olmasının hiçbir farkı yoktur. Herkes aracında bu problemle karşı karşıya kalabilir.  

Otomobil motorları, blok ve silindir kapağı şeklinde iki ana parçadan oluşur. Motordaki silindir contası adı verilen parça hor ve çok kullanıma göre zarar görebilirler bu da arızaya sebebiyet verebilir. Silindir contasında sorun yaşandığında araç hararet yapar.

Motor içerisinde su kanalları ile yağ kanalları bulunur. Az önce bahsettiğimiz conta ise yağ ile suyun birbirine karışmasını engeller. Eğer conta görevini yerine getiremezse halk arasındaki tanımla motor conta yakacaktır. Böyle bir sorunda aracın çalışması değişecek ve araç su kaybı yaşayacaktır. Dolayısıyla motora daha fazla zarar vermemek adına contanın değiştirilmesi gerekir.

Gelelim ikinci soruna burada da belirtilmesi gereken şey yeni nesil araçlardır. Yeni tip araçlarda yağ soğutucu denilen ayrı bir parça mevcuttur. Bu parçanın içerisinde yağ ve su kanalları bir petek içinde bulunur.  Bahsettiğimiz parça yağ filtresinin altındadır. Yağ soğutucusunun görevi motorun içindeki yağı soğutmaktır. Bu soğutma işlemi motor suyu tarafından sağlanır. Eğer ki aracınızda bu petek çürür ya da delinirse içinde bulunan yağ ile su birbirine karışır.

Bu sorun yaşandığında yeni nesil araçların çalışmasında herhangi bir anormallik görülmez, ancak genleşme bidonunda karışımdan kaynaklı lekeler meydana gelir. Yağ soğutucu arızası ile karşı karşıya kaldığınız da bir an önce aracınızın sanayi de ya da serviste tamir işleminin yapılmasını sağlamanız gerekir. Aksi takdirde karışan bu yağ ve su motorun tüm aksamlarına ulaşacağı için aracınızın motorunu etkileyecek belki de kullanılmaz hale getirecektir.

Düzenli motor bakımı bahsettiğimiz bu ve benzer sorunlarında önüne geçecektir. Bu nedenle aracınızı yıllık olarak düzenli kontrol ettirmeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.11.2021

LPG’li Bir Araçta Tekleme Sorunu Neden Kaynaklanır

07.07.2021

Araç Satış Sözleşmesi Nedir, Ne İşe Yarar

22.09.2020

Akünüzün Bitip Bitmediğini Nasıl Anlarsınız

30.03.2020

Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası