Yağmurda Motor Kullanmanın Güvenli Yolları Nelerdir

ABONE OL
Yağmurda Motor Kullanmanın Güvenli Yolları Nelerdir

Motosiklet kullanan bir sürücü yalnızca yağmurda değil her türlü hava koşullarında gerekli önlemlerini almaları gerekir. Motosikletler trafikteki birçok araçtan daha küçük olduğundan dolayı gözden kaçar. Bunun için motosiklet sürücüleri etraflarındaki her şeye, özellikle de diğer sürücülere dikkat etmeleri gerekir.

Yağmurlu günde motosiklet sürücülerinin sürüş konusunda daha dikkatli olmaları önemlidir. Bunun içinde yola çıkmadan önce hazırlık aşamasına dikkat etmeleri gerekir.

Lastiklerinize Güvenmeyin

Motosikletin lastiklerinin durumunun ne olduğuna bakmadan, yağmurda çekişinin büyük ölçüde azaldığını unutmayın. Hafif yağmurun bile tehlikeli yol koşulları yaratabileceğine dikkat etmek önemlidir.  

Fren Mesafesini Artırın

Yağmurda daima hızı düşürün ve fren mesafesini artırın. Belirtildiği gibi, lastikler ıslak zeminde çok fazla çekiş gücüne sahip değildir, bu nedenle ani dönüşlerden kaçınmak en iyisidir. Aniden hızla gireceğiniz bir su birikintisi yalnızca motorun kaymasına neden olmakla kalmaz aynı zamanda derin ya da içinde çakıl taşları barındırıyor olabilir.

Görüş Mesafesine Dikkat Edin

Yağmurlu havada motosiklet sürücüsünün görüş mesafesi düşer. Özellikle yağmur çok hızlı yağıyorsa buğulanan kask ya da kaskın önünde toplanan yağmur suyu görüşü aniden sıfıra düşürebilir. Bunun için yağmur dinene kadar beklemek en doğru tercih olacaktır.

Havaya Uygun Giyinmek Gerekir

Uygun sürüş donanımı, sürücünün alabileceği en etkili önlemlerden biridir. Ceketler, pantolonlar ve diğer giysiler için ideal malzeme rüzgar geçirmez, nefes alabilir, su geçirmez veya en azından suya dayanıklı olmalıdır.

Gizli Engellere Dikkat

Herhangi bir çukur veya rögar kapağı olup olmadığına dikkat edin. Frenleri her zaman yavaş ve sabit bir şekilde uygulayın.

Yağmurda motor sürmemek her zaman daha iyidir ancak, bu her zaman mümkün olmayabilir. Bu nedenle, evden çıkmadan önce yağmurun olabileceğini hesaba katmak çok önemlidir. Yağmurda yola çıkmadan önce motosikletinizin en iyi şekilde çalıştığından emin olun. Elbette buna lastikler ve frenler de dahildir, ancak her şeyin düzgün çalıştığından emin olmak için motosikletinizi periyodik kontrol etmeniz gerekir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

08.05.2020

Kastamonu Sürücü ve Ehliyet Kursları

08.03.2021

Ölümlü Trafik Kazalarında Maddi ve Manevi Tazminat

12.11.2021

Sürücü Belgesi Başvuru Randevusu

14.07.2021

Krank Mili Nedir, Krank Mili Ne İşe Yarar