Yakıt Deposunun Tamamen Boşalması Zararlı mıdır

ABONE OL
Yakıt Deposunun Tamamen Boşalması Zararlı mıdır

Gece yola çıktınız ya da uzun bir yoldasınız ve hiç beklemediğiniz bir anda aracınızın yakıt deposunun boş olduğunu fark ettiniz. Yolda kalmak şüphesiz her sürücünün nefret ettiği bir durum hatta bu durumu sizin kadar aracınızda hiç sevmiyor.

Uzmanlara göre otomobillerin deposu en az dörtte bir oranında dolu olması gerekiyor. Nedeni ise tedbir, yani aracınızın deposu 4’te bir oranında dolu olduğu zaman her şekilde bir sonraki benzin istasyonuna çok rahat ulaşabilirsiniz. Hatta tek neden de bu değil. Hatta en önemli nedeni daha farklı.

Boş bir yakıt deposuna sahip olduğunuzda yakıt deposunun en altında kalan tortuyu çekerek aracınıza zarar verebilirsiniz.

Bir araç yakıtı olmadan hareket edemez, bunun içinde mutlaka depoda yakıtın olması gerekir. Bunun dışındaki diğer bir sorunda katalitik konvertörde arızaya neden olabilmesidir. Az önce bahsetmiş olduğumuz gibi yakıt deposunun altına çekilen tortu yakıt pompası tarafından yakılmak için çekilir ve bu işlem aracın diğer parçalarının zarar görmesine neden olabilir.

Bazı araçlarda yakıt pompası deponun içinde bulunur ve bu durumda pompanın etrafında akarken yağlayıcı bir görev üstlenmiş olur. Eğer sizin aracınızdaki yakıt miktarı düşük ise bu da yakıt pompanızın gerektiği gibi yağlanmamasına neden olur ve ısınan yakıt pompasının ömrü kısalır.

Yakıt Işığı Yandıktan Sonra Daha Ne Kadar Gidilir?

Bir arabanın ne kadar gidebileceğiyle ilgili olarak birden fazla faktör sayılabilir, fakat en önemlisi araçtan araca değişiklik gösteriyor olmasıdır. Yani bazı araçlar sarı ışık ikazı verdiğinde depoda 7,5 litre yakıt bulundururken bazı araçlarda 10 litre yakıt vardır. Özellikle kamyonet ve SUV tarzı araçlarda bu miktar 15 litreye kadar çıkabilir. Bu yakıt miktarıyla gidebileceğiniz menzil ise aracın özelliğine, ne kadar yaktığına ve sürüş tekniğinize göre değişkenlik gösterecektir. Yeni nesil otomobillerde ise bir aracın ne kadar gidebileceği yazılı olarak ekranda gösterilir.

Sonuç olarak toparlayacak olursak bir aracın yakıt deposu boş ya da sarı ışık yanıyorken yola devam etmesi araca zarar veren durumlara neden olabilir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz her türlü konularla ilgili https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

30.11.2020

Monoküler Ehliyet Nedir ? Nasıl Alınır

03.05.2021

Klima Yakıt Tüketimini Ne Kadar Artırır

16.12.2021

Otomobil Farının Ömrü Ne Kadardır?

23.09.2020

Yeni Sürücülerin Alabilecekleri En İyi 3 Araç