Yaralanmalı Trafik Kazasında Açılan Dava Ne Kadar Sürer

ABONE OL
Yaralanmalı Trafik Kazasında Açılan Dava Ne Kadar Sürer

Türkiye’de dava süreçlerinin uzun ve karmaşık olması söz konusu yaralanmalı trafik kazası olduğunda açılacak olan sürenin de ne kadar olacağını düşündürür.

Trafik kazası davalarında farklı süreler vardır. Örneğin yaşadığınız şehir, delillerin mahkemeye sunulması, bilirkişi tarafından yapılan inceleme, itirazın Yargıtay ve İstinaf mahkemelerine yapılması gibi sayılabilir.

Yaralanmalı bir trafik kazasının ortalama tamamlanma süresi 1,5 ile 3 yıl arasında değişiklik gösterir. Mağduriyet yaşayan kişi sigorta tahkim komisyonuna başvuruda bulunursa bu durumda davanın süresi biraz daha kısalır. Bu komisyon sigorta şirketi ile sigorta yaptıran ve sigorta menfaatlerinden yararlanmak isteyen arasındaki uzlaşmazlığa bakar. Dolayısıyla süreçte biraz daha hızlandırılmış olur.

Sigorta Şirketi Ödediği Tazminatı Hangi Durumlarda Geri İsteyebilir?

Sigorta şirketleri mağduriyet yaşayan kişinin daha fazla mağdur olmaması için tazminatı öder ve ödediği bu tazminatı da bazı durumlarda geri talep edebilme hakkı vardır. Sigorta şirketi bu hakkı aşağıdaki durumlarda kullanabilir.

  • Kazanın kasti ya da ağır kusurlu olduğunun anlaşılması,
  • Kazayı yapan kişinin ehliyetine geçici ya da sürekli el konulması esnasında yaşanan kaza,
  • Kaza yapan kişinin ehliyetinin olmaması,
  • Sürücünün alkollü veya uyuşturucu kullanmış olması,

Yukarıdaki nedenlerden dolayı sigorta şirketi ödemiş olduğu tazminat miktarını tekrar isteme hakkına sahiptir.

Trafik Sigortası Yurt Dışında da Geçerli mi?

Trafik sigortası yurt dışında geçerli olmadığından dolayı yaralanmalı kazalarda ödeme yapmak zorunda değildir. Böyle bir durumda yeşil kart sigortasının yapılması gerekir. Yeşil kart sigortası yurtdışına çıkacak olan sürücülerin yaptırmaları gereken bir güvencedir.  Bu sigorta toplamda 46 ülkede geçerlidir. Hangi ülkelerde geçerli olduğunu bilmek önemlidir, bu sayede yurt dışına çıkmadan önce sigortanın hangi ülkelerde geçerli olup hangisinde olmadığı da tespit edilmiş olacaktır.

Trafik Kazasında Ölüm

Trafik kazasında ölüm hem neden olan hem de mağdur olan için oldukça önemli bir süreçtir. Bunun için sigorta şirketi mağdur olan kişileri düşünerek hareket eder. Böyle bir durumda destekten yoksun kişilere tazminat davası süreci başlatılır.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

29.08.2024

Motor Hacmi Nedir ve Nasıl Ölçülür

06.01.2021

Araç Şasi Numarası VIN Nedir, Ne İşe Yarar

30.06.2020

Gece Araç Sürüş Teknikleri

28.03.2023

Ehliyet Randevu İptali Nasıl Yapılır