Yedek Lastikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

ABONE OL
Yedek Lastikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Beklenmeyeni beklemek, güvenli bir sürücü ve akıllı bir araç sahibi olmanın ben önemli kuralıdır. Bunun için özellikle uzun bir yola çıkarken neler olabileceğini hesaba katmanız gerekir.

Bir aracın direksiyonuna geçmek önce hazırlık gerektirir, aracın genel durumundan araçta olması gerekenlere kadar her şeyin eksiksiz bir şekilde düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Peki, söz konusu aracınızın lastikleri olduğunda yolculuk öncesinde ne yapmanız gerekir?

Aracınızda bir lastiğin fazladan bulunuyor olması yedek lastik anlamına gelir. Böylece 4 lastiğinizden herhangi birine bir şey olması durumunda 5. Lastiğiniz devreye girer ve durumun geçici olarak giderilmesini sağlar.

Arabanızda yedek lastik bulundurmak, onu depolamak için alana sahip olmayı gerektirir. Bu da genel olarak yedek lastiklerin bagajda olmasını sağlar

Yedek Lastik

Yedek lastik, günlük lastiklerinizden birinin bıraktığı günü kurtarmak içindir. Günümüzde yedek lastikler kompakt olarak üretilmiş olduğundan dolayı normal lastiklerden daha incedir. Bunun içinde yedek lastikle araç kullanırken yavaş gitmeniz gerekir. Yedek lastiklerin ince olmasının nedeni bagajda fazla miktarda alan bırakılmak istenmesidir.

Yedek lastikler geçici bir çözümdür. Yalnızca daha düşük hızlarda belirli sayıda km sürmek üzere tasarlanmıştır ve hava kötüye gittiğinde iyi performans gösterecek yeterli diş derinliğine sahip değildir.

Tam lastikler gibi, kompakt yedek lastiklerinde uygun şişirme açısından kontrol edilmesi gerekir.  Çünkü bagajda havası inmiş bir şekilde bulacağınız yedek lastik patlamış bir lastikten çok daha iyi bir çözüm değildir.

Kriko ve Bijon Anahtarı

Otomobiller üretilirken sadece yedek lastikler değil aynı zamanda araca uygun bir kriko ve bijon anahtarıyla teslim edilir. Bu sayede yolculuk esnasında aracınızın tekeri patladığında kendiniz değiştirme imkanı yakalarsınız. Kriko kullanmak önemlidir bunun için öncelikli olarak krikoyu aracın neresine takmanız gerektiğini bilmeniz gerekir. Aracın altında herhangi bir yere krikoyu koyduğunuzda bu lastiklerinizi değiştirmek isterken aracınıza zarar verebileceğiniz anlamına gelecektir. Krikoyu aracınızda nereye koyacağınız konusunda kılavuzu inceleyebilir ya da bilen birinden yardım isteyebilirsiniz.

Otomobiller hakkında daha fazla bilgi için https://www.surucukurslari.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

17.12.2020

Zeyilname Nedir? Hangi Durumlarda Düzenlenir

06.01.2022

İyi Bir Sürücü Olmanın Püf Noktaları

01.04.2021

Motosiklet Kazaları Nasıl Önlenir

22.03.2021

Yeni Ehliyet Yasasının İçeriği Nedir