Yeni Ehliyet Nasıl Çıkarılır? 2021

ABONE OL
Yeni Ehliyet Nasıl Çıkarılır - 2021

Ehliyetiniz eski ya da kaybolmuşsa bu durumda yeni ehliyet çıkarmanız gerekir. Bu işlemin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız bu makale sizin için bir rehber niteliğinde olabilir. 

Yeni ehliyetinizi çıkarmanız için öncelikli olarak sizden istenilen belgeleri hazır etmeniz gerekiyor. Bu belgeleri temin etmek sizi yormayacak ancak biraz zaman ayırmanız gerekecektir.

Yeni Ehliyet Çıkarmak İçin Gerekli Olan Belgeler Nelerdir?

  • Kimlik Belgesi,
  • Sürücü sağlık raporu,
  • Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı,
  • 1 adet biyometrik fotoğraf,
  • Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan,
  • Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir,

Yeni Ehliyet Çıkarmak İçin Sürücü Sağlık Raporu Nereden Alınır?

Yeni ehliyet çıkarmak için sağlık raporu almak istediğinizde karşınızda farklı seçenekler çıkacaktır. Bu seçenekler ücretli ve ücretsiz olarak değişiklik gösterir. Eğer sağlık raporunuzu ücretsiz olarak almak istiyorsanız aile hekimlerinize giderek ehliyet için sağlık raporu istediğinizi belirtmeniz yeterli olacaktır. Eğer sürücü olmanız için herhangi bir sağlık sorununuz yoksa aile hekiminiz raporunuzu düzenleyip size verir. Eğer herhangi bir şekilde sürücü olmanız konusunda sorun yaşatacak bir sağlık probleminiz varsa bu durumda doktorunuz sizi donanımlı bir devlet hastanesine sevk edecektir.

Ücretli olarak sağlık raporu almak istediğinizde ise karşınıza birden fazla sonuç çıkacaktır. Örneğin özel hastaneler, üniversite hastaneleri, özel klinikler ehliyet için rapor verebilirler.

Yeni Ehliyet Çıkarmak İçin Harç Ücreti Nereye Yatırılır?

Yeni ehliyet çıkarmak istediğinizde nüfus müdürlüğüne gitmeden önce devletin anlaşmalı olan bankalarından herhangi bir tanesine giderek ödemenizi yapmanız gerekir. Ödeme için sizden yenileme gerekçenize göre harç ücreti tahsil edilir. Örneğin ilk kez alacağınız ya da kaybettiğiniz eski ehliyetinizi yenilemek istediğinizde 15 TL ödemeniz gerekir. Harcınızı ödedikten sonra sisteme bilgileriniz otomatik olarak düşeceğinden dolayı yukarıdaki belgeleri teslim etmeniz yeterli olacaktır. Yaklaşık 15 dakika içerisinde başvuru işleminiz  

Ehliyetim Kaç Günde Gelir? PTT Ehliyet Takip

Ehliyet için başvurunuzu tamamladıktan sonra beyan etmiş olduğunuz adrese ehliyetinizin gönderimi sağlanır. Ehliyetinizin elinize geçme süresi yoğunluğa ve bulunduğunuz şehre göre değişiklik gösterir.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

11.12.2020

Sert Debriyaj Pedalının 9 Önemli Nedeni

11.05.2021

Araçta Klima Gazı Bittiği Nasıl Anlaşılır

30.03.2020

Araç Kullanırken Sigara İçmek

10.06.2021

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır? 2022