Direksiyon Sınavı Taktikleri Nelerdir?

ABONE OL
Direksiyon Sınavı Taktikleri Nelerdir

Direksiyon sınavında sürücü adaylarından her türlü yol ve trafik şartlarında hatasız şekilde araç kullanmaları beklenir. Düzenlenen sınav güzergahı sürücü adayının gerçek hayatta karşısına çıkabilecek tüm zorlu şartları barındırır ve sürücü adaylarının bu parkura uyum sağlayarak kusursuz şekilde tamamlaması beklenir. Akan trafikte gerçekleşen sınavda ise sürücü adayları her türlü trafik ve yol şartlarına ve farklı iklim koşullarına hazırlıklı olmalıdır.

Direksiyon sınavında araca bindikten sonra öncelikle yapılması gereken şeyler; dikiz aynalarını düzeltmek, koltuk ayarını yapmak ve en önemlisi de emniyet kemerini takmaktır. Bu işlemler yapılmadan aracın çalıştırılması durumunda gözetmenler tarafından sınav başlamadan bitirilebilir. Bunların dışında sınav sırasında gözetmenler trafik kuralları bilginizi ve araç hakimiyetinizi denetlerken aynı zamanda trafik içerisinde sergilediğiniz bazı tavır ve davranışlara da dikkat etmektedirler. Bunlar;

  • Akan trafikte olumsuz davranış içerisinde misiniz?
  • Diğer sürücülerin haklarını koruyor musunuz, hak ihlâli yapıyor musunuz?
  • Sürüş esnasında sakin misiniz?
  • Öfkenizi dizginleyebiliyor musunuz?
  • Stres ve heyecanınıza hâkim olabiliyor musunuz?
  • Çevreye ve diğer insanlara karşı duyarlı mısınız?
  • Olası tehlike ve olumsuzlukları hissetmedeki beceri ve duyarlılığınız nasıl?

Tüm bu tavır ve davranışlar direksiyon sınavı esnasında gözetmenler tarafından dikkat edilen ve gözetmen üzerinde olumlu etki bırakmanız durumunda sınavı başarı ile tamamlamanız konusunda size yardımcı olabilecek unsurlardır.

Sonuç olarak direksiyon sınavı sürücü adayının hem fiziksel hem de psikolojik yeterliliğini denetlerken gözetmenler tarafından yetkin bulunan adaylar sürücü belgelerini almaya hak kazanırlar.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

24.03.2020

Sürücü kursundaki teorik sınavdan kaç puan alırsam başarılı sayılırım?

24.03.2020

Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır?

24.03.2020

G Sınıfı Operatör Belgesi Nedir?

24.03.2020

Sağlık Raporu Nedir?