Aks Lalesi Nedir

ABONE OL
Aks Lalesi Nedir

Aks şanzıman tarafından döndürülür ve bu sayede hareketi tekerleklere ulaştırır. Aks iki mekanizmadan oluşur ve ikisi de birbirinden farklıdır.

Dış tarafta tekerlekle bağlantılı olan aks kafası ve iç tarafta şanzıman ile bağlantılı aks lalesi vardır. Aks lalesi, aks kafasının sağa, sola, yukarı ve aşağıya hareket kabiliyetinin daha azına sahiptir.

Aks Lalesi Ne İşe Yarar?

Aks lalesi, şanzımandan almış olduğu gücü tekerin pozisyonu ne olursa olsun aynı oranda değiştirmeden tekerleklere iletir. Tekerin duruşuna göre aks mili üzerideki üçlü rulman düzeneğinin üzerinde ileri geri hareket ederek aksun boyunun uzayıp kısalmasını sağlar.

Aks Lalesi Fiyatları

Aksın değişimi zahmetli ve uzun süren bir iştir. Aks lalesini yenisiyle değiştirebilmek için aksın tamamının sökülmesi gerekir. Aks lalesinin yenisiyle değişim fiyatı ise aracın modeline ve markasına göre değişiklik gösterir. Orta segmentteki bir araç için konuşacak olursak değişim 150 TL ile 300 TL arasında değişiklik gösterir. Genel olarak bir fiyat verecek olursak 150 TL ile 1.500 TL arasında değişen bir fiyata sahiptir.

Bozuk Aks Lalesi Belirtileri Nelerdir?

Aks lalesinin bozuk olduğunu gösteren 4 farklı tespit şekli vardır.  Aks lalesinin etrafında herhangi bir yırtılma, çatlak varsa gres yağı sızıntısı meydana gelecektir. Eğer aks lalesi çok fazla bozulmuşsa bu durumda alt salıncak burçlarında gres sızıntısı görülür.

  1. Bozuk olan aks lalesi metalin metale sürtmesi gibi ses çıkarabilir. Ancak bu sesten herkes emin olamaz, bunun için servise gidilmesi gerekir.
  2. Geri geri dairesel bir hareket yaptığınızda bozuk aksın olması sürüş konforunuzu etkileyecektir.
  3. Bozuk ya da yıpranmış olan aks lalesi aracı kullanırken titremeye neden olur. Araç boşta hareket ettiğinde titreme yokken hızlandıkça titreme hissedilmeye başlanacaktır.
  4. Aracın uzun süreli kullanımı aks lalesinin yıpranmasına neden olabilir, bu da bir süre sonra aracın vuruntu sesi çıkarmasını sağlar. Sesin tam olarak nereden geldiğinin tespiti için servise gidilmesi gerekir.

Otomobil teknik bilgileri hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

16.04.2021

Kırmızı Plaka Nedir? Devlet Protokol Plakaları Kimlere Aittir

09.09.2022

Araç Hararet Yaparsa Nasıl Müdahale Edilmeli

16.10.2020

2020 İstanbul Ehliyet Fiyatları

07.05.2021

Direksiyon Çeşitleri