Cam Filmleri Muayeneden Geçer mi

ABONE OL
Cam Filmleri Muayeneden Geçer mi

Cam filmleri sürücüler tarafından sevilen bir aksesuardır. Ancak buna rağmen cam film yaptırmak isteyen sürücüler bu konuda tam anlamıyla emin bir duruş gösteremez. Sürücünün kafasında aracın muayeneden bu şekilde geçip geçemeyeceği konusunda soru işaretleri belirir.

Cam filmi yaptırma konusunda karasız kalan kişilerin en önemli sebepleri arasında bir dönem araçlardan söktürülen cam filmler bulunur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından tekrar esnetilen bu süreç ile ilgili “acaba” olarak görülenler ne kadar doğrudur? Bu konu oldukça tartışmalı bir konudur.

Cam filmleri değerlendirirken illegal ya da legal olarak iki farklı şekilde ele almak mümkündür. Birtakım sürücüler kesinlikle ön cama film çekilmesinin yasak olduğunu bilir. Ancak yine de beğenileri sebebi ile tercih ederler. Cam filmi araca yaptırmak belirli kurallara uyulduğu zaman aracın muayeneden geçmesine engel olmaz.

Hangi Cam Filmi Muayeneden Geçer?

Otomobil sürücülerinin cam filmi çektirmelerinin nedeni genel olarak estetik açıdan güzel görünmesidir. Fakat sorunsuz bir şekilde araç kullanmak isteyen bireyler bu durumda camların çok koyu olmasını istemez. Dışarıdan bakıldığı zaman aracın içinin görünmesi esas alınır. En koyu renkte cam film çeken kişiler muhtemelen muayeneden önce polise yakalanır. Polis, koyu renk cam filmi kullanmanın sebebini kesinlikle soracaktır. Cam filmi ile ilgili numara soracak olursanız 1 ve 2 numaralı filmlerin muayeneden sorunsuz bir şekilde geçeceğini söyleyebiliriz.

1 numaralı cam görüş açısını %85 oranında sağlarken 2 numaralı cam film görüş açısını %75 oranında sağlar. Bu durum aydınlık saatlerde sorun yaratmaz. Gece daha iyi bir sürüş gerçekleştirmek için yeterli bir düzeydir.

Cam Film Faydalı mıdır?

Cam filmin hangilerinin serbest olduğunu araştırırken aslında işin farklı boyutlarında bu filmlerin gerçekte faydalı olup olmadığı da araştırma konusudur. “Cam film faydalı mıdır?” sorusunun cevabı aracının camına film taktıran her bireyin bildiği bir yanıttır.

Cam film ile aracın içinde güneş direkt olarak gelmez. Bu sebeple araç içindeki ısı düşer. Sürüş esnasında ise arka ve yan taraftan gelen araçların farlarından etkilenmemenize olanak sağlar.

Otomobillerle ilgili merak konusu olan bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresini ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

03.08.2022

Hibrit Yakıt Nedir, Hibrit Araçlarda Yakıt Sistemi

28.01.2021

2021 Ehliyetsiz Araç Kullanma Cezası Ne Kadar

23.12.2021

Motor Yağ Seviyenizi Nasıl Kontrol Edebilirsiniz

22.05.2023

125 cc Altındaki Motorlar İçin B Sınıfı Ehliyet Dönemi