CarPlay Nedir ve CarPlay Hangi Araçlarda Var

ABONE OL
CarPlay Nedir ve CarPlay Hangi Araçlarda Var

Akıllı telefonlar, akıllı televizyonlar, akıllı tabletler derken teknoloji her yeni üründe kendi üzerine ekstralar koyarak yoluna devam ediyor. İşte son birkaç senedir de daha fazla adını duymaya başladığımız CarPlay yöntemidir.

CarPlay Nedir?

Apple firması tarafından geliştirilmiş olan CarPlay yöntemi sayesinde belli modellerdeki araçların akıllı ve güvenli donanım sistemleri de geliştirilmiş oluyor. Basit bir ifadeyle açıklayacak olursak CarPlay uygulaması sayesinde iPhone cep telefonuyla aracınızda yapmak istediğiniz şeyleri daha kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz.

Araçlarda yerleşik olarak bulunan bu sistem sayesinde gözünüzü yoldan ayırmadan ekran sisteminizi kullanabiliyorsunuz. Örneğin yol tarifi navigasyon alabiliyorsunuz. Ya da birilerini arama yaparak araç içerisinde telefon görüşmesi yapabiliyorsunuz.

CarPlay uygulamasıyla ilgili bir anlamda yardımcı pilot demek yerinde olacaktır.

CarPlay Nasıl Kullanılır?

CarPlay, iPhone marka cep telefonlarında bulunan Siri ile denetim sistemine sahip. Yani Sisi sayesinde sürüş senaryoları sesli birşekilde değil kontrol düğmeleri touchpad ve dokunmatik ekran gibi kumandalarla kullanılabiliyor.

Siri’yi devreye almak istiyorsanız bu durumda aracın direksiyon kolunda bulunan denetim düğmesine basmanız yeterli olabiliyor. Aracınızdaki kontrol düğmeleri, göstergeler ve diğer kumanda türleri ile de uyumlu CarPlay’i bu şekilde de kullanabilirsiniz.

CarPlay Özelliğine Sahip Araçlar Hangileri?

  • Sürüş güvenliği ve konforu olduğunda otomobil üreticilerinin hepsi en iyisi olmak istiyor. Bunun içinde ciddi bir yarış söz konusu. CarPlay uygulaması ise Honda, Hyundai, Citroen, Toyota, Volksqwsgen ve Volvo’nun 500’ün üzerinde aracında bulunuyor.
  • Audi 2017 yılından bu yana A3, A4, A5, A6, A7, Q2, Q7, R8, TT, Q5, e-tron ve Q8 modellerinde bu sistemi kullanıyor. BMW ise 2, 3, 4, 5, 6, 7 Serileri ve X 1, 2, 3, 4, 5, 6 modelleri ve i3, i8, Z4’tlerde CarPlay’i kullanıyor.
  • Fiat’ın 500, 500L, Egea, 500X modelleri,
  • Hyundai İ10, İ20, İ30, Elentra, Ioniq, Kona, Tuscon, Mini Cooper, Nissan, Micra, Qashqai, Opel Insignia, Astra, Corsa, Renault Clio, Megane, Peugeot 208, 2008, 308, 3008, modelleri de CarPlay özelliğine sahip araçlardan bazıları diyebiliriz.

Sürücü ve ehliyet kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

28.08.2020

El Freni İndirmeden Araç Kullanılır mı

29.11.2022

Araç Ruhsatının Aslı Nasıl Teslim Alınır

19.05.2020

Sürücü Belgesi Yenileme İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

14.09.2020

Ekspertiz Merkezlerine Güvenilir mi