Ehliyet Sınavından Kaç Puanla Geçilir

ABONE OL
Ehliyet Sınavından Kaç Puanla Geçilir

Ehliyet sınavından kaç puanla geçilir? sorusu ilk kez sürücü kursuna yazılan bir kursiyerin merak ettiği konular arasında yer alır. Çünkü sınavda yapılacak her doğrunun karşılık puanı vardır ve bu da ehliyet alıp almama sürecini etkiler. 

Ehliyet sınavına giren bir sürücü adayı sınavı geçebilmek için en az 70 puan alması gerekir. Eğer sürücü 70 puanın altında alırsa bu durumda sınavdan kalmış olacağından dolayı tekrardan sınava girmesi gerekir. Tabi, bu ehliyet alma sürecini erteleyen bir durumdur ve sürücü adayları bu duruma düşmek istemezler.

Ehliyet Sınavında 68 Geçer mi?

Hayır, ehliyet sınavından geçebilmeniz için 70 puan ve üzerinde almanız gerekir.

Ehliyet sınavı kaç puanla geçilir sorusunu daha iyi anlayabilmek için her sorunun kaç puan olduğunu bilmek de önemlidir.

Her sürücüye sınava girdiklerinde toplam 50 soru sorulur. Sürücü adaylarının bu sınavdan geçebilmeleri için 35 soruyu doğru olarak yanıtlaması gerekir. Her soru 2 puan değerindedir.

Ehliyet Sınavına Kaç Kez Girebilirim?

Ehliyet sınavında kursiyerlere toplam 4 hak verilir. Her sürücü adayının bu 4 haktan birinde başarılı olması gerekir. 4 haktan hiçbirinde başarılı olmazsa süreç yeniden başlatılır. Sınavdan geçemeyen kursiyerler bir sonraki sınava katılmak için 15 gün sonra başvurması gerekir.

Ehliyet Sınavında Hangi Derslerden Ne Kadar Soru Sorulur?

Ehliyet sınavına giren sürücü adaylara Trafik ve Çevre Bilgisinden 23 soru, Motor ve Araç Tekniğinden 9 soru, İlk Yardım Bilgisinden 12 soru ve Trafik Adabından 6 soru olmak üzere toplam 50 soru sorulur. İsteyen aday istediği sorudan başlayabilir. Yanlışlar doğruları götürmeyeceği için her soruyu yapmak mantıklı olacaktır. Bu sayede doğru soru yapma ihtimali daha fazla olacaktır.

Ehliyet Sınav Randevu Tarihini Değiştirebilir Miyim?

Ehliyet sınav randevusu almış olan bir sürücü adayı, isterse randevu tarihini değiştirebilir. Bunun için yapması gereken sınavdan en az 3 gün önce değişimin yapılmasıdır. Eğer randevunuzu iptal ettirmeden sınava girmezseniz bu durumda 1 sınav hakkınız yanmış olur. Sınav tarihinizi iptal ettirmemiş, ancak doktor raporunuz varsa bu durumda hakkınız yanmaz.

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.12.2021

Çubuk Sürücü Kursları - Çubuk Ehliyet Kursları

18.12.2020

2020'nin En İyi Station Wagonları

19.04.2022

Evciler Sürücü Kursları - Evciler Ehliyet Kursları

07.06.2021

Alkollü Kazada Kasko Ödeme Yapar mı