F Sınıfı Ehliyet Nedir, F Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

ABONE OL
F Sınıfı Ehliyet Nedir - F Sınıfı Ehliyet Hangi Araçları Kullanır

F ehliyet, yeni ehliyet türlerinden biridir. Kapsamı oldukça sınırlandırılmış olan F ehliyet sürücü adayları tarafından araştırılır. F ehliyet nedir, F ehliyet hangi araçları kullanır, F ehliyet nasıl alınır? sorularının cevabını arayabilirsiniz. İşte, F sürücü belgesi ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

F Ehliyet Nedir?

F sınıfı ehliyet, kapsamı bakımından oldukça sınırlı bir ehliyet türüdür. F ehliyet, traktör kullanımı için verilen ehliyet çeşididir. F ehliyete sahip olan sürücüler aynı zamanda M araçları da rahatlıkla kullanabilir. F sınıfı sürücü belgesi sadece lastik tekerlekli traktör ve motorlu bisiklet kullanımına imkan sağlar. Bu nedenle F ehliyet almak diğer ehliyet türlerine göre daha kolaydır. Ancak F sınıfı ehliyete sahip olmak için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir.

F Ehliyet Hangi Araçları Kullanır?

F ehliyet hangi araçları kullanır sorusu sürücü adayları tarafından merak edilmektedir. F ehliyet ile kullanılabilecek araç kapsamı oldukça sınırlıdır. Bu nedenle yoğun olarak tercih edilmemektedir. F sürücü belgesi ile sadece traktör ve M sınıfına özgü MOPED kullanımı söz konusudur.

F Ehliyet Geçerlilik Süresi Kaç Yıldır?

F ehliyetin geçerlilik süresi sürücü adayları tarafından merak edilmektedir. F ehliyet geçerlilik süresi 10 yıldır. 

F Ehliyet Alma Yaşı Kaçtır?

F ehliyet alabilmek için belli bir yaşı doldurmuş olmak gerekmektedir. F ehliyet alma yaşı 18 olarak belirlenmiştir. F sınıfı sürücü belgesi alabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.

F Ehliyet Alma Şartları

F ehliyet alma şartları sürücü adayları tarafından araştırılmaktadır. F ehliyet alabilmek diğer ehliyet çeşitlerine göre daha kolaydır. Ancak F sürücü belgesi alabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir.

F ehliyet alma şartları şu şekilde sıralanabilir;

  • 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.
  • En az ilkokul mezunu olmak zorunludur.
  • Ehliyet almaya engel teşkil edecek sağlık sorununun bulunmaması gerekir.
  • Ehliyet sınavlarında başarılı olmak gerekir.
  • Sürücü belgesinin süresiz olarak geri alınmamış olmasıdır.

F Ehliyet Nasıl Alınır?

F ehliyet alabilmek için bazı koşulları yerine getirmek gerekir. İlk aşamada sürücü kursuna kayıt yaptırmak gerekir. Sürücü kursuna kayıt yaptırdıktan sonra teorik eğitime başlanır. Teorik eğitimin ardından MEB tarafından yapılan e-sınavda başarılı olmak gerekir. E-sınavda 70 ve üzeri puan aldıktan sonra direksiyon sınavına girmeyi hak kazanırsınız.

Direksiyon sınavına girebilmek için direksiyon eğitimini tamamlamak gerekir. Direksiyon eğitimini tamamladıktan sonra direksiyon sınavına girmeyi hak kazanırsınız. Direksiyon sınavını kazanmanız durumunda ehliyet sahibi olabilirsiniz.

F Ehliyet Harç Fiyatı – F Ehliyet Fiyatları

F ehliyet fiyatları sürücü adaylarının merak ettiği konulardan biridir. F ehliyet için harç ücretinin yatırılması gerekmektedir. F ehliyet harç ücreti 370 TL’dir. F ehliyet için ödenecek değerli kağıt bedeli 280 TL ve vakıf payı ise 60 TL olarak belirlenmiştir. F ehliyet için ödenmesi gereken toplam tutar ise 710,40 TL’dir. F ehliyet fiyatı kapsamında sürücü kursu fiyatlarını da eklemek gerekir. Sürücü kursu fiyatları kurstan kursa farklılık gösterebilir.

Ehliyet sınıfları hakkında merak ettiğiniz detayları https://www.surucukurslari.com/ adresi üzerinden inceleyebilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

10.05.2024

Sürücüsüz Araçlar Hayatımıza Ne Zaman Girecek

28.07.2020

Kasko Sigortasında Fiyat Farkı Neden Oluşur

25.11.2020

B Sınıfı Otomatik Vites Ehliyeti Nasıl Alınır

06.08.2021

2022 Genesis G70 Shooting Brake İncelemesi