Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar

ABONE OL
Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar

Motor yağı inatçı olan lekelerin başında gelir. Yalnız kıyafetten değil elden çıkması da zor olan bu lekelerin çıkarılması zor olsa da imkansız değildir. Nasıl çıkarılacağı konusunda ise makalemizi sonuna kadar okumaya devam etmeniz yeterli olacaktır.

Birçok temizlik ürünü markası ekstra leke çıkarıcı özelliğe sahip olarak üretim yapıyor. Bu ürünlerin bazıları sıradan lekelerde etkili olurken bazıları inatçı leke olan motor yağlarını da çıkarabiliyor. Ancak bu ürünler her ne kadar başarılı olsa da kumaş üzerinde istenilen sonucu ortaya koyamıyor. Yani lekeleri çıkarmak isterken kıyafetinizi de bozmak zorunda kalabilirsiniz. Eğer motor yağı lekesini doğal yollarla çözmek istiyorsanız bu durumda yapmanız gereken işlem şöyle olmalıdır.

Motor Yağı Lekesini Çıkarmak

Giysinize bulaşmış olan motor yağı kurumamış ise yağın fazlalığını hemen kaşıkla alın. Bu işlemi yaparken yağın kumaşa daha fazla yayılmamasına dikkat etmeniz gerekiyor. Ardından kağıt havluyu yağlı olan bölüme koyun ve üzerine bastırmadan gerdirerek kaldırın. Bu işlemi birkaç kez tekrar ettirin ancak her seferinde yağ olan kağıt havluyu atın kullanmayın. Birkaç uygulama sonrasında artık motor yağının kağıt havluya gelmediğini fark edeceksiniz o zaman bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

İkinci aşama ise doğal malzemeleri kullanmaya geldi. Mısır nişastası, tuz, un veya bebek pudrasını almanız gerekiyor. Elinizdeki bu malzemeleri yağlı lekenin üzerine dökün ve 10–15 dakika boyunca bekleyin. Bunu yapmanızın amacı yağın kumaştan iyice ayrılmasını sağlamaktır. Ardından temiz ve kuru bir diş fırçasıyla kumaşı temizlemeye başlayın. Bu işlem esnasında da yağın dağılmamasına dikkat etmeniz gerekiyor.

Üçüncü aşamada evinizdeki sıvı bulaşık deterjanını kullanmanız gerekiyor. Deterjanı lekenin üzerine damlatın ve 1–2 damla su ekledikten sonra parmağınızla daire çizerek lekeye iyice yedirin. Tekrar daha önceki kullandığınız diş fırçasıyla uygulamaya devam edin ve ardından temizliğin tam olarak yapılabilmesi için artık çamaşır makinesine atabilirsiniz. 

Kıyafetten Kurumuş Motor Yağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Motor yağı dediğimiz gibi inatçı bir lekedir bu nedenle kurumaya kesinlikle bırakılmamalıdır. Eğer kuruma işlemi kendi kendine gerçekleşmiş ise muhtemelen bundan sonra yapacağınız hiçbir doğal temizleme yöntemi yağın çıkmasını sağlamayacaktır.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz tüm bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

21.03.2023

Ford Güncel Fiyat Listesi Mart 2023

06.05.2020

Direksiyon Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

01.02.2022

Taşıt Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir

07.10.2022

Direksiyon Sınavını Geçtikten Sonra Ehliyet Alma Süreci