Otomatik Şanzıman Neden Kaçırır

ABONE OL
Otomatik Şanzıman Neden Kaçırır

Otomatik şanzımanlar sürücüye her ne kadar konfor sağlıyor olsa da çoğu sürücü tarafından gizemlidir ve bazı durumlarda korkutucudur. Eğer otomatik şanzıman hakkında bildiğiniz D konumuna getirip ileri gitmek R konumuna getirip geri gitmek ise o zaman arıza verdiğinde ne yapacağınızı bilmemeniz de normaldir.

Otomatik araç kullanan pek çok sürücü şanzımanın yağa ihtiyacı olduğunu bilseler de muhtemelen kontrollerini yapmazlar. Elbette ki bu durum otomatik şanzıman arıza verene kadardır. Çünkü bu saatten sonra yapılacak işlem az olduğu gibi onarım maliyetleri de yüksek olacaktır. Otomatik araç kullanıcılarının karşılaştığı sorunların başında şanzımanın kaçırması gelmektedir. Aşağıda şanzımanın neden kaçırdığı belirtilmiştir.

Otomatik Şanzıman Neden Kaçırır?

Aracın vites kolu hareket ettirildiği zaman şanzımana sağlam bir şekilde oturması gerekir. Eğer vites değişimlerinde tereddüt yaşanıyor ya da sürüş sırasında kaçırıyorsa bu durumda şanzımanla ilgili bir problem var demektir. Bu problemin kaynağı birkaç nedene bağlıdır. Bu nedenler ise şöyle belirtilebilir:

  • Düşük yağ seviyesi
  • Düşük yağ basıncı
  • Hatalı basınç düzenlemesi veya kontrolü

Düşük Yağ Seviyesinin Neden Olduğu Şanzıman Kaçırması Nedir?

Şanzımanın kaçırmasındaki en önemli nedenlerin başında bu gelmektedir. Motor torkunu şanzımana iletebilmesi için tork konvertörünün yağa ihtiyacı vardır. İç basıncı üretmek ve dişlileri harekete geçirmek için yeterli yağ bulunması gerekir. Şanzıman içerisindeki yağ miktarı düşükse araç ileri ya da geri vitese takıldığında saniyelik gecikmeler yaşanır. Böyle bir durumda şanzıman yağının mutlaka kontrol edilmesi gerekir. 

Düşük Yağ Basıncının Neden Olduğu Şanzıman Kaçırması Nedir?

Şanzımanın hatasız bir şekilde çalışabilmesi için iç basınca ihtiyacı vardır. Pompa arızalanırsa ya da eskirse filtre ya da süzgeç tıkanmışsa şanzımanın kavramasını sağlayacak olan yeterli basınç oluşmaz

Hatalı Basınç Düzenlemesi ve Kontrolü

Şanzımanın içerisinde bulunan iç basınç bir regülatör ya da basınç solenoid valfleri tarafından yapılır. Bu hatanın kontrolü ise ancak özel cihazlar kullanılarak yapılır. Yani evde ya da sıradan bir tamircide kontrol edebilmeniz söz konusu değildir.

Otomobiller hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresimizden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

23.03.2020

Chevrolet Markası Tarihi ve Tarihsel Gelişimi

29.04.2022

Oto Koltuk Başlıklarının İlginç Tarihi

24.08.2021

Bükülmüş Jant Nasıl Düzeltilir

28.08.2020

İkame Araç Nedir - İkame Araç Almanın Şartları Nelerdir