Taşıt Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir

ABONE OL
Taşıt Kredisi Başvuru Şartları Nelerdir

Otomobil sahibi olmak herkesin ortak hayalidir. Eski aracını yenilemek ya da sıfır bir araç almak keyfe ve ihtiyaca göre değişkenlik gösterirken her gün artan otomobil fiyatları da alım şartlarını zorlamaktadır. Otomobil almak isteyen çoğu kişi son çare olarak taşıt kredisine başvurur.

Taşıt kredisi alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunların en başında da 18 yaşını doldurmuş olmak var. Aktif SGK kaydının 6 aylık olması da başvuru şartları arasında yer alır. Bunun için kredi talebinde bulunacak olan kişinin şartlarının uygun olması ve kredi notunun yerinde olması gerekiyor.

Taşıt Kredisi En Fazla Ne Kadar Çekilir?

Taşıt kredilerinde herhangi bir üst sınır yoktur. Bunun için hesaplama aracın bedeli göz önünde tutularak yapılır. Bankalar hesaplama yaparken %70 oranında değerlendirir. Örneğin; 100 bin liralık bir araç almayı düşündüğünüzde bankanın size vereceği en yüksek limit 70 bin TL olacaktır. Gerisi ise sizin tarafınızdan ödenir ve bankanın teminatı olarak değerlendirilir. Olası bir şekilde eğer ki siz taşıt kredinizi ödeyemezseniz bankalar bu durumda aracınıza ipotek koyduğu için aracınıza el konulur ve sizin ödediğiniz 30 bin TL’de bankaya kalır. Banka ipotek ettiği aracı sizin adınıza satışa çıkarır ve satışı yaptıktan sonra kendi parasını alarak geride kalan miktarı size tekrardan geri iade eder.

Taşıt Kredileri Hangi Araçlar İçin Geçerlidir?

Taşıt kredisi hem sıfır hem de ikinci el araçlar için kullanılabilir. Buradaki amaç aracı alırken size nakit desteği sağlayabilmektir.  Her marka için taşıt kredi çekilebilir, ancak bankalar model konusunda 5 veya 10 yıl şartı koyar. Yani 10 yaşın üzerinde ikinci el araç için taşıt kredisi verilmesi mümkün değildir.

Taşıt Kredisi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Taşıt kredisi başvurusu yapılırken bankanın talep ettiği belgeleri temin etmeniz ve bankanın vereceği kredi miktarından kalanı da sizin tamamlamanız gerekiyor. 

Aşağıdaki belgeler taşıt kredisi çekerken bankanın sizden talep ettikleri olacaktır:

  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi,
  • İkametgâh belgesi
  • Noter satış sözleşmesi
  • Taşıt kredi çekecek olan kişinin adına düzenlenmiş olan son iki aya ait herhangi bir, otomobil faturası ya da proforma faturası
  • Çalışanlar için bordro,
  • Emekliler için hesap cüzdanı
  • Serbest çalışanlar için vergi levhası

Ehliyet ve sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.surucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.

ABONE OL

Yorumlar

Henüz bu içeriğe yorum yapılmadı.
Yorum yapabilmek için üye girişi yapınız. Üye girişi için tıklayınız

İlgilenebileceğiniz Diğer Konular

31.01.2022

Jant Temizleme Nasıl Yapılmalı

26.04.2021

Servo Motor Nedir, Servo Motorun Çalışma Prensibi Nasıldır

29.12.2021

Yeni Frenler Neden Ses Yapar

30.12.2020

Rölanti Dalgalanmasının Nedenleri ve Çözümleri